Pārbaudīti ražotāji

un garantija

info@termo.lv

E-pasts saziņai

+371 22 066 264

Tālrunis saziņai

Kā nenopirkt gaisa siltumsūkni, kas nav domāts Ziemeļeiropai?

Gaiss-Gaiss siltumsūkņu (un arī kondicionieru) pasaulē, patiešām, ir viegli apmaldīties. Simtiem ražotāju un modeļu. Kā vispār kaut ko saprast un kā “neieberzties” uz neatbilstošu iekārtu ? Viena lieta uz ko vēlamies vērst Jūsu uzmanību ir fakts, ka nereti cilvēkiem tiek piedāvāts iegādāties gaiss-gaiss siltumsūkņus, kuri nav ražoti un piemēroti Ziemeļeiropas klimatam.

Kā tas izpaužas ?

Gaiss-gaiss siltumsūkņi, kas ražoti Ziemeļeiropai, tajā skaitā Latvijai spēj, darboties zemākās temperatūrās un ir aprīkoti ar komponentēm, kuras speciāli pielāgotas darbam aukstākos laikapstākļos. Piemēram, Centrāleiropai ražotie gaiss-gaiss siltumsūkņi spēs darboties līdz mīnus 20 grādu temperatūrai, turpretim Ziemeļeiropai ražotie līdz pat -30 un -32 grādu salam. Arī iekārtas efektivitāte aukstā laikā būs labāka, jo tā ir paredzēta un komplektēta aukstākam klimatam.

Kā to atpazīt/pamanīt ?

Vienkāršākais veids ir iegooglēt iekārtas modeli un uzmeklēt tās tehnisko informāciju vai energo sertifikātu. Pats prātīgākais veids būtu skatīties energo sertifikātā, jo tur uzskatāmi būs parādīts vai iekārta ir piemērota Ziemeļeiropas klimatam. Zemāk redzams energo sertifikāts no labas iekārtas un kvalitatīva ražotāja, bet šī iekārta paredzēta Centrāleiropas klimatam, jeb pareizāk sakot – nav paredzēta Ziemeļeiropas klimatam. To var noteikt pēc “X” ,kas atrodas trešajā kolonnā, kas attiecināma uz Ziemeļeiropu. Pievērsiet uzmanību šīm faktoram, iegādājoties savu iekārtu.

Ja Tevi māc šaubas , sazinies ar mums ! info@termo.lv vai 22066264